Vi vil ha mer fornybar energi

Klimabarometer viser hvilke energikilder som står høyest i kurs hos nordmenn. Og hvilke vi liker mindre.

Foto: Scanpix
Energi

Nordmenn foretrekker fornybar energi som vann- og vindkraft. Gasskraft med CO2-rensing står langt lavere i kurs hos folk flest.Fornybare energikilder som vann- og vindkraft står langt høyere i kurs blant nordmenn enn fossil energiproduksjon selv om den renses for CO2, viser TNS Gallups klimabarometer.Befolkningen har best inntrykk av vannkraft, småkraft og fjernvarme. Energikilder under utvikling som havvindmøller, tidevannskraft og bølgekraft blir også ansett som positivt. Kull og gass, selv om de renses for CO2, kommer lenger ned på lista.Gasskraft med fangst og lagring av CO2 er beskrevet som regjeringens månelandingsprosjekt, men bare 22 prosent av befolkningen mener prosjektet vil bidra til å begrense klimaendringene, viser undersøkelsen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv