Analytiker: Disse oljetallene er verdiløse

Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets savner 8,5 millioner fat.

Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets - Foto: DnB NOR
Energi

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets er ikke mye imponert over tallene fra American Petroleum Institute (API), som ble sluppet i går.- Tallene var igjen av ekstremt lav kvalitet, skriver han i en analyse foran dagens lagertall fra EIA, og viser til APIs rapportererte råolje-tall:Innenlands produksjon: 5,3 millioner fat per dag. Import: 8,2 millioner fat per dag. Dette gir et tilbud på 13,5 millioner fat per dag. Etterspørselen ble rapportert til 14,9 millioner fat per dag.- Med andre ord: Tilbud minus etterspørsel impliserer at etterspørselen sist uke var 1,4 millioner fat per dag over tilbudet. Dette skulle ha gitt et lagertrekk på 10 millioner fat, fortsetter Kjus.Men hva ble rapportert?- Et trekk på 1,4 millioner fat. Vi savner med andre ord rundt 8,5 millioner fat. Disse tallene er ikke verdt mye - og det er å håpe at API vil stoppe denne rapporteringen, men dessverre må vi trolig leve med dette en stund, skriver DnB NOR-analytikeren videre.Foran dagens lagertall fra EIA forventer Kjus et trekk på 3,85 millioner fat på råoljelagrene.