Analytiker: Oljen kan bli mye dyrere

Olje til levering om fem år prises til 84 dollar fatet. - Det kan bli mye høyere, sier DnB NOR-analytiker Torbjørn Kjus.

Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets - Foto: DnB NOR
Energi

Mandag nedjusterte Det internasjonale energibyrået IEA sine anslag for verdens oljeetterspørsel med minst 3 millioner fat per dag over de neste fem årene.- Financial Times tok feil da de tolket IEAs seneste anslag for oljeetterspørselen negativt. Tallene er faktisk bullish, sier DNB NORs oljeanalytiker Torbjørn Kjus til Finansavisen.- De glemte at praktisk talt hele nedjusteringen skyldes et fall i etterspørselen som allerede har skjedd i 2008 og 2009. Det er med andre ord gammelt nytt, legger han til.Analytiker påpeker overfor avisen at IEAs hovedprognoser gir det et bullish bilde på oljeprisdannelsen på mellomlangsikt, hvis de slår til. Brent-olje til levering i desember 2014 ble i går handlet til ca. 84 dollar fatet, men Kjus mener den kan gå mye mer.- Vi tror desemberkontrakten for Brent i 2014 kan komme til å stige med mer enn 50 dollar fatet de kommende årene, sier han til Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv