- Dette tok luften ut av ballongen

Oslo Børs raser fordi oljeprisen er på sitt svakeste nivå på fem uker. Thina Saltvedt forklarer hva som er i ferd med å skje.

Foto: Finansavisen
Energi

Oljeprisen ramlet i går til sitt laveste nivå siden 28. mai. Brent-oljeprisen falt med opptil 2,35 dollar til 63,25 dollar fatet i går ettermiddag, og var ned for femte dag på rad.Forrige ukes publisering av tall som viste økt arbeidsledighet i USA og stigende drivstofflagre, har sendt prisen ned fra en årstopp på 73,50 dollar fatet den 30. juni.- Arbeidsmarkedsrapporten var en god del dårligere enn de fleste ventet og det tok litt luft ut av ballongen, sier Thina Saltvedt, oljeanalytiker i Nordea Markets.Arbeidsledigheten i USA steg til 9,5 prosent i juni, det høyeste nivået siden august 1983, etter at 467.000 jobber gikk tapt, ifølge en rapport torsdag. Analytikerne ventet et bortfall på 365.000 jobber, ifølge Bloomberg.- Hvis det kommer flere dårlige makrotall er det ikke umulig at oljeprisen kan falle under 60 dollar, advarer Saltvedt.