- Disse solaksjene bør du satse på

REC får ikke være med på børsoppturen tirsdag ettermiddag. Megler har gitt opp aksjen.

REC-logo og solcellepanel fra selskapet - Foto: Finansavisen
Energi

REC er blant taperne på en stigende Oslo Børs tirsdag formiddag, og faller i øyeblikket 1,94 prosent til 46 kroner. En megler TDN Finans har snakket med sliter med å forklare utviklingen.- Før handlet jeg mye i den aksjen, men etter emisjonen har jeg gitt den opp litt grunnet det svake sentimentet i aksjen, sier han.Flere meglerhus mener resultatsesongen ikke ser attraktiv ut for solindustrien. Det gjelder både Barclays Capital og JP Morgan, som i en oppdatering tirsdag skriver at investorer bør skifte fokus til mer defensive solaksjer. Ifølge nyhetsbyrået heves anbefalingen på Evergreen Solar, Sunpower og Ascent Solar (der Norsk Hydro eier 35 prosent). First Solar blir nedgradert.Samtidig viser TDN Finans til at Hoku Materials og Tianwei Wafer har inngått avtale om tidligere betaling mot at 10-årskontraktene på silisium kuttes åtte prosent.