Full gass gjennom Tyrkia

En avtale om å bygge gassrøret Nabucco fra Det kaspiske hav til Europa ble undertegnet ved en seremoni i Ankara mandag.

Publisert 13. juli 2009 kl. 13.47
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
Jose Manuel Barroso og Nicolas Sarkozy - Foto: Scanpix
Den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan og hans kolleger fra EU-landene Bulgaria, Romania, Ungarn og Østerrike undertegnet avtalen.EU-kommisjonens president José Manuel Barroso, som var til stede under undertegningen, er stålende fornøyd med at den lenge planlagte rørledningen nå er et stort skritt nærmere å bli virkelighet- Nabucco vil gi energisikkerhet til Tyrkia, Sør-Europa og Sentral-Europa. Nabucco er et sant europeisk prosjekt, sa Barroso. Han mener både Tyrkia og EU kan være stolte av avtalen, som åpner for en ferdigstillelse av røret i 2014 eller 2015.- Denne avtalen kan, i månedene og årene som kommer, åpne døren til en ny æra i forholdet mellom EU og Tyrkia, sa Barroso.Det er imidlertid fortsatt mye som gjenstår før byggingen av røret kan starte, ikke minst å få på plass de kommersielle avtalene for gasseksporten.- Jo flere skritt vi tar, jo mer vil interessen fra gasseksporterende land vokse, sa Erdogan under seremonien. (©NTB)