Gir 1,1 milliarder til vindkraft

Enova gir 1,1 milliarder kroner til fire vindkraftprosjekter.

Publisert 9. juli 2009 kl. 10.42
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 86 ord
Foto: Solberg Production / Statoil
- Dette er den største vindkrafttildelingen noensinne, og er et stort og viktig skritt på veien for å øke produksjonen av fornybar energi i Norge, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) i en pressemelding.De fire prosjektene er Fakken i Karlsøy, Nygårdsfjellet i Narvik, Hundhammerfjellet i Nærøy og Høg-Jæren i Time og Hå.Vindkraftprosjektene vil gi strøm som tilsvarer forbruket til 23.000 husstander.Enova har valgt ut de prosjektene som gir mest energiproduksjon for pengene.Det rekordhøye beløpet til vindkraft kommer fra regjeringens tiltakspakke i forbindelse med økonomikrisen. (©NTB)