Historiens største gassfelt?

StatoilHydros jubler over det som kan være historiens største felt. Analytikerstanden lar seg ikke imponere.

Konsernsjef i Statoil, Helge Lund - Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Energi

Under bakken i Appalachene i Pennsylvania ligger den gigantiske Marcellus-formasjonen. Ifølge DN er det et skiferlag som strekker seg over store deler av Nordøst-USA og som rommer enorme mengder gass.Her er StatoilHydro engasjert. I fjor betalte nemlig nordmennene 22 milliarder kroner, noe som ga en eierandel på 32,5 prosent av 16.000 lisenser.Chesapeake er StatoilHydros partner. Chesapeake-sjef Aubrey K. McClendon sa nylig at Marcellus kan være verdens største gassfelt.Analytiker John A. Olaisen i Carnegie sier til DN at skifergassinvesteringen var merkelig. Han mener det er flaks om StatoilHydro lykkes med dette.