Hva blir CanArgos videre skjebne?

Oljemyggen CanArgo summer til værs på Oslo Børs tirsdag, men det er også det eneste lyspunktet for aksjen for tiden. Hva skjer med selskapet etter at det strykes 13. juli? Oslo Børs gir deg svaret.

Foto:PA Resources
Energi

Det stormer nok en gang rundt oljemyggen CanArgo Energy Corporation.Mandag kom nyheten om at selskapet har fått beskjed fra den juridiske avdelingen ved Oslo Børs om at selskapet blir avnotert ettersom selskapet årsrapporten ikke er sendt inn.Selskapet ble for øvrig delistet fra NYSE Alternext US LLC med virkning fra 6. april.Selskapet har fått frist til 13. juli til å grave frem en løsning som gjør at de kan forbli notert ved børsen her hjemme.CanArgo-aksjen falt med nærmere 70 prosent da dette ble kjent, men tirsdag foretar aksjen et byks og i skrivende stund er den opp 90 prosent. Tidligere på dagen var den opp hele 130 prosent.Har det skjedd noe nytt rundt aksjen? Er selskapet i ferd med å finne en løsning?- Nei, vi har ikke hørt noe mer enn det vi sendte ut melding om på mandag. Selskapet har fått frist til 13. juli til å komme med innspill i forhold til at det ligger an til å bli delistet på børsen, sier Per Eikrem, kommunikasjonsdirektør ved Oslo Børs til HegnarOnline tirsdag.Men hva skjer med CanArgo-aksjen dersom den skulle bli delistet? Kan for eksempel selskapet bli handlet ved Oslo Axess som et alternativ?- Oslo Axess er overhodet ikke noe alternativ for CanArgo, dersom selskapet en gang blir delistet. Der gjelder samme regler for informasjonsplikt som selskapet ikke greier å overholde nå, sier Eikrem.Et alternativ kan imidlertid være den såkalte OTC-listen, og da B-utgaven av denne, forteller Eikrem videre.- Dersom et selskapet skal handles på A-listen må det ha et revisor-godkjent regnskap, noe CanArgo ikke har på nåværende tidspunkt. Dessuten gjelder informasjonsplikten, som må overholdes for å handles på Oslo Børs og på Oslo Axess, også her, forteller Eikrem.Mandag i neste uke for man svaret om hva som skjer videre med oljemyggen. Skal den fortsette å summe må selskapet innen den tid finne en løsning. Skjer ikke dette graves myggsprayen frem på Oslo Børs.