- Kjøp heller Acergy-aksjen

Analytiker Frederik Lunde i Carnegie anbefaler Acergy foran Subsea 7.

Foto: Subsea7
Energi

Undervannsentreprenøren Subsea 7 meldte i morges at selskapet er tildelt en kontrakt i Angola til en verdi på over 150 millioner dollar. Kontrakten gjelder leveranser av rørledningsingeniørtjenester, konstruksjon og installering offshore Vest-Afrika.Analytiker Frederik Lunde i Carnegie, som har en "outperform"-anbefalingen på aksjen, skriver i et analysenotat at kunden sannsynlig ikke var med på "shortlisten". Det kan tolkes som om det finnes et voksende etterspørsel i markedet, mener han.Ifølge Lunde har ordreinntaket for Subsea 7 i tredje kvartal begynt bra.Analytikeren foretrekker likevel Acergy foran Subsea 7, etter Acergys sterke ordreinntak de seneste månedene. Acergy er dessuten bedre posisjonert for å vinne noen av de store kontraktene som ligger ute for anbud i andre halvår 2009.Subsea 7-aksjen faller 1,4 prosent til 63,60 kroner. Til sammenligning er Oslo Børs ned 3,1 prosent.