Miljøbevegelsen refser rødgrønn oljepolitikk

Ingen regjering har brukt mer penger på å lete etter olje enn den rødgrønne. - Et veddemål mot egen klimapolitikk, mener Bellona.

Bellonaleder Fredric Hauge - Foto: Scanpix
Energi

Ingen regjering har gitt oljeindustrien flere tillatelser til å lete etter olje i norske havområder enn den nåværende, skriver Vårt Land.De rødgrønne har delt ut 179 tillatelser. Bondeviks andre regjering delte ut 116, Brundtlands tredje regjering 120 og Gerhardsens tredje regjering 78, viser tall fra Naturvernforbundet.Bellona er blant miljøorganisasjonene som reagerer på regjeringens politikk, og kaller den «et veddemål mot egen klimapolitikk».Investeringene for oljeleting er nesten 200 ganger høyere i dag enn i 2006. Dagens regjering har doblet investeringene i olje- og gassutvinning, viser tall fra SSB.- Skal vi slutte å bruke oljefyr og bensinbiler, må vi også sette noen restriksjoner på produksjon av olje, slik at tilbudet reduseres. Regjeringen må slutte med å dele ut nye letetillatelser, og bli mer restriktive på hvor fort de pumper opp oljen fra de gamle, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.Hermstad mener regjeringen heller burde satse på fornybar energiproduksjon. (©NTB)