PGS faller på nyheter

Analytiker Jo Henrik Eriksen i Danske Markets Equities trekker frem et alternativ til PGS.

PGS Foto: Aker Yards
Energi

Petroleum Geo-Services (PGS) faller 4,8 prosent til 37,50 kroner i ettermiddag. Nedturen kommer i kjølvannet av selskapets flåteoppdatering.Analytiker Jo Henrik Eriksen i Danske Markets Equities sier til TDN Finans at den totale flåteutnyttelsen var på linje med estimatet, men at allokeringen av kapasitet til multiklient på 40 prosent var langt mer enn ventet.- Kontraktsseismikkselskaper som PGS, CGGVeritas og WesternGeco skyter ofte multiklientseismikk når de ikke har kontraktsoppdrag, for å forhindre at båtene går ledige, sier analytikeren.Analytikeren tror konsensusestimatene for andre kvartal vil bli nedjustert, noe som i tillegg legger press på EBITDA-guidingen for hele året på 700-800 millioner dollar.Eriksen foretrekker TGS-Nopec fremfor PGS.