StatoilHydro blåser 1,7 mrd. på Karibia-anlegg

StatoilHydro melder onsdag at de legger 1,7 milliarder kroner på bordet og kjøper en lagrings- og omskipingsterminal i Karibia.

Helge Lund, konsernsjef i Statoil - Foto: Finansavisen
Energi

StatoilHydro melder onsdag at de legger 1,7 milliarder kroner på bordet og kjøper en lagrings- og omskipingsterminal på Bahamas, Karibia.Selger er World Point Terminals Inc. og selve anlegget går under navnet South Riding Point.StatoilHydro venter at de vil få godkjent kjøpet i løpet av Q3 2009 og at selve handelen vil være i boks ved utgangen av inneværende år.Oppkjøpet sier å være et strategisk grep som støtter StatoilHydros globale vekstambisjon.- Det vil styrke StatoilHydros markeds- og handelsposisjon i Nord-Amerika ved å sikre full terminalkapasitet, sier konserndirektør Jon A. Jacobsen i Foredling og markedsføring i en kommentar.Avtalen mellom World Point Terminals og StatoilHydro forutsetter en langsiktig forlengelse av leieavtalen med myndighetene på Bahamas til vilkår som er akseptable for StatoilHydro, tilfredsstillende due diligence og godkjenning og nødvendig klarering fra relevante myndigheter på Bahamas.

Nyheter
Børs