Vil ha norsk hjelp til å rydde oljerigger

Det afrikanske landet Benin ber om norsk hjelp til å rydde opp etter et mislykket oljeeventyr hvor Norge var involvert på 1980-tallet.

Publisert 14. juli 2009 kl. 05.14
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
Oljefat - Foto: Fredrik Beskow / Statoil
Beninske myndigheter ønsker seg både teknisk og økonomisk støtte for å håndtere de rustne installasjonene på Sémé-feltet. Her var det norske oljeselskapet Saga engasjert som operatør tidlig på 1980-tallet, skriver Aftenposten. Utenriksdepartementet opplyser at saken er til behandling og at departementet vurderer muligheten for støtte.- Vi vil ikke få ferdigbehandlet den før over sommeren, gitt at det er en stor og kompleks sak, sier informasjonsrådgiver Ragnhild Simenstad.Benin er et av verdens fattigste land, og nesten halvparten av de drøye 8 millioner innbyggerne regnes som fattige. Det var beninske myndigheter som i sin tid tok initiativ til utbyggingen av Sémé-feltet utenfor kysten. Pengene kom fra to norske låneinstitusjoner, med statsgaranti fra Garantiinstituttet for Eksportkreditt. En forutsetning var at det ble benyttet en høy andel norske varer og tjenester i utbyggingen.