Sendte brev gjennom Langeled

Et vennskapelig brev til ordføreren i Easington i England er sendt fra Aukra i Møre og Romsdal gjennom den 1.200 kilometer lange gassrørledningen Langeled.

Legging av Langeled - Foto: Scanpix
Energi

Brevet ble sendt 19. august fra Ormen Lange-anlegget på Nyhamna og kom fram denne uka, kan informasjonsmedarbeider i Gassco, Lisbet Kallevik, fortelle til NTB.Den noe kuriøse måten å sende brev på er en markering av at Gassco og Shell har gjennomført en inspeksjon av Langeled-rørledningen, en såkalt piggeoperasjon.Torsdag skal det være et arrangement i Easington der brevet, som er skrevet av ordføreren i Aukra Bernhard Riksfjord (Ap), skal overleveres ordføreren i Easington, Stuart Haywood.I tillegg har Shell og Gassco skrevet et felles brev til selskapets samarbeidspartnere og kolleger på den britiske delen av Langeled.- Intensjonen er å styrke det gode forholdet mellom Norge og Storbritannia. Samtidig ønsker vi å skape litt blest rundt det som er verdens lengste piggeoperasjon, sier administrerende direktør i Gassco, Brian Bjordal.Storbritannia får dekket 20 prosent av sitt gassbehov gjennom denne rørledningen. (©NTB)

Nyheter
Børs