Advarer mot å privatisere Statkraft

Ti ordførere fra kommuner som eier kraftselskaper sammen med Statkraft, vil fredag formiddag møte opp hos olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen - Foto: Scanpix
Energi

Dette for å advare mot en privatisering av Statkraft.- Vi har ingen planer om noe slikt, sier Riis-Johansen til NTB. Han vil avvente budskapet fra ordførerne, men sier han antar det er frykten for et flertall av Frp og Høyre ved kommende valg som ligger til grunn for besøket.I et opprop fra ordførere som representerer kommuner med eierinteresser i Agder Energi, BKK og Skagerak blir det argumentert sterkt for å beholde Statkraft i sin nåværende form.Frp har varslet salg av statseide selskap og også Høyre er prinsipiell tilhenger av å redusere statlig eierskap i store bedrifter. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv