Derfor er disse aksjene i vinden

Hele sektoren jubler og opplever kraftig kursoppgang. Her er bakgrunnen for de brede smilene.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP

Ordreinngangen i oljeservicesektoren har tatt seg opp de seneste ukene, skriver Finansavisen onsdag.Etter sommeren er norske selskaper tildelt kontrakter for 6,3 milliarder kroner, og av dette er hele 5,5 milliarder tildelt bare i september.Carnegie-analytiker Frederik Lunde tror det kan komme mer i nærmeste fremtid.- De seneste ukene har vi sett at det har begynt å røre på seg i viktige prosjekter som Gorgon, Kizomba Satellites, Goliat, Aseng og i flere jobber for Petrobras. Ordremessig kan 2010 bli et svært godt år for industrien, sier Lunde.I går fikk Acergy en kontrakt med Total og BP for installering av en 70 kilometer lang rørledning utenfor kysten av Angola. Kontrakten har en verdi på 110 millioner dollar, eller 640 millioner kroner.Samtidig fikk Siem Offshore en kontrakt med det brasilianske oljeselskapet Petrobras for to skip som er spesialisert for å rydde opp etter oljesøl.Kontraktene bidro til å sette fart på aksjekursene. Oljeservicesektoren var opp mer enn to prosent i går ettermiddag, der ytterst få selskaper falt.