- Disse aksjene kan stige kraftig

- Vi ser en tydelig oppside fra dagens kurser, gitt en sterkere inntjening i 2011 og fremover, sier analytiker Erik Tønne i Arctic Securities om to av tungvekterne på Oslo Børs.

Subsea 7 - Foto: Selskapet

Analytiker Erik Tønne i Arctic Securities.tror subsea-aksjene vil få et kraftig løft når det nå begynner å løsne på kontraktfronten.- Vi ser klare tegn på at aktiviteten er på vei oppover i subseasektoren, og vi kommer til å se flere kontrakter fremover, sier Tønne til Finansavisen.- Vi ser at oljeselskapene har begynt å røre på seg igjen på enkelte svært store prosjekter. Eksempelvis Goliat-kontrakten til Aker Solutions i onsdag, som vil bli etterfulgt av en installasjonskontrakt, mest sannsynlig i løpet av første halvår 2010, antar Tønne.Dersom det lysner på ordresiden, kan det være duket for opptur for Acergy og Subsea 7.- Begge aksjene handles fortsatt på svært moderate multipler, rundt 6x 12-måneders forward EV/EBITDA. Dette er lavt i forhold til historiske nivåer, og er basert på en forventet inntjening i 2010 som vi tror vil representere bunnivå i denne sykelen. Vi ser en tydelig oppside fra dagens kurser, gitt en sterkere inntjening i 2011 og fremover, samt rom for videre multippelekspansjon. - Slik sett har vi ikke noen problemer med å se Acergy-aksjen over 100 kroner litt frem i tid. Den samme argumentasjonen kan brukes for Subsea 7, mener Tønne.