DNO kan få tøff aksje-smell etter spekulering

Oljeselskapet DNO International har drevet med kursspekulasjon i egen aksje. Det kan koste selskapet 200 millioner kroner.

Foto: DNO

Oljeselskapet DNO International har drevet med kursspekulasjon i egen aksje. Det kan koste selskapet 200 millioner kroner, skriver avisen dn torsdag.De samme spekulasjonene gjorde at DNO fikk finansieringsproblemer i fjor og måtte selge egne aksjer til den kurdiske oljeministeren.- Hvis aksjekursen i DNO landet på et lavt nivå, så vet vi at de har gjort noen finansielle transaksjoner som kan komme til å slå negativt ut for selskapet, sier analytiker Arnstein Wigestrand i meglerhuset SEB Enskilda.DNO betalte i august i år 160 millioner kroner da de inngikk en opsjonsavtale på kjøp av 40 millioner DNO-aksjer. Det er denne avtalen som kan komme til å smelle i ansiktet på selskapet.Avtalen utløper nemlig i slutten av oktober.