Fest i oljeservice på Oslo Børs

Oslo Børs er høy på olje- og oljeservice.

Bølgene treffer en plattform - Foto: Terje Eide / Statoil

Oljeservice- og supplyselskapene er den store driveren med en oppgang på 6,45 prosent for Acergy og 4,73 prosent for Subsea 7.Havbunnsingeniør- og konstruksjonsselskapet Acergy har fått en kontrakt med Total E&P Angola og BP Angola for installasjon av 70 kilometer med rørledninger verdt 110 millioner dollar i Angola. Subsea 7 fikk en milliardkontrakt i Brasil forrige uke med det brasilianske oljeselskapet Petrobas.Aker Solutions har halt i land en rekke kontrakter den siste tiden og stiger 4 prosent. Mandag fikk selskapet en kontrakt med BP Norge for å levere brønnintervensjonstjenester i tre år, med opsjon på ytterligere to år. Kontrakten er verdt 35 til 40 millioner kroner årlig. I tillegg fikk de en kontrakt med Stingray Copper i Mexico til ukjent verdi.StatoilHydro er en viktig driver med en oppgang på 2,49 prosent etter at oljeprisen stiger nærmere 70 dollar fatet tirsdag. Oljen ble handlet for 68,66 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag og handles nå for 69,75 dollar fatet.