- For et år det har vært

Paretokonferansen 2009 er akkurat sparket i gang. Dette sier CEO Ole Henrik Bjørge og analytiker Andreas Stubsrud i åpningstalen.

Bølgene treffer en plattform - Foto: Terje Eide / Statoil
Energi

- For et år det har vært. To tredjedeler av verdiene i akjse- og obligasjonsmarkedet har blitt blåst bort, men i løpet av de siste månedene har det også kommet positive signaler.Slik åpnet CEO Ole Henrik Bjørge og Paretos 16ende årlige olje- og offshorekonferanse, som akkurat er blitt sparket i gang. I år som i fjor er hovedsalen på Holmenkollen Park Hotel fullstappet og rundt 100 selskaper vil i løpet av de neste to dagene presentere seg selv for investorer fra inn- og utland.Oljeservice-analytiker, Andreas Stubsrud, startet sitt innlegg med å se fem år tilbake. Det store spørsmålet den gangen var hvorvidt en oljepris på 40 dollar fatet var mulig å opprettholde over tid. I dag er spørsmålet det samme, men istedenfor 40 spør Pareto om en oljepris på 70 dollar fatet er realistisk i årene som kommer.Pareto mener investorene hovedsakelig bør fokusere på oljeselskapenes investeringsplaner og budsjetter for 2010. Med en oljepris over 60-70 dollar fatet ser de stor sannsynlighet for at budsjettene blir justert oppover i løpet av 2010. Samtidig vil selskapenes kostnadskutt, som vanligvis lagger 12-18 måneder, få full effekt i 2010 og bidra til å bedre leteselskapenes kontantstrøm.Hvor bør du investere? Basert på Paretos anslag om en gjennomsnittlig oljepris på over 80 dollar fatet i årene som kommer og utsikter for oljeserviceindustrien har de følgende kjerneanbefalinger:

  • PGSPGS
  • Subsea 7Subsea 7
  • SevanSevan
  • SeadrillSeadrill
  • Norwegian Energy CompanyNorwegian Energy Company

Nyheter
Børs