Hold deg fast - oljeprisen klar for fall

DnB Nor Markets, med oljeanalytiker Torbjørn Kjus, mener at oljeprisen er «bearish» i den kommende handelsmåneden.

Foto: AP

Kjus tror at at gjennomsnittlig oljepris vil bli lavere den neste måneden enn den er i dag. Retningsutviklingen er basert på avviklingsrisikoen ved hedgefond og svært dårlige raffinerimarginer, står det DnB NOR Markets månedlige oljerapport.DnB NOR Markets tror fremdeles på en strammere global fundamental balanse i fjerde kvartal, men på grunn av opprevidering av forsyningen i forhold til etterspørselen vil de underliggende lagrene være svakere enn i forrige månedsrapport.DnB NOR Markets har gjettet retningsestimater for oljeprisen i to år gjennom sin månedlige olje-rapport.- Vi har tidligere sagt at vi ser på det som umulig på et substansielt grunnlag å estimere nominelle nivåer for oljeprisen, selv om vi har truffet bra på nivåene i 2009. Vi mener likevel at det er mulig å slå markedet på kortsiktige prisestimater på månedlig basis, står det i månedsrapporten.DnB NOR Markets har, ifølge dem selv, prestert en «hit rate» på 70 prosent for oljeprisretningen de siste 20 månedene.- Vi er veldig fornøyde med resultatet hvor vi mener at all riktig gjetninger over 51 prosent er tilfredsstillende, siden 50 prosent er markedet. Vi har forutsett riktig retning 14 av 20 måneder, står det i rapporten.