Kan dette gi olje-myggen et løft?

Strålende nyheter tikker inn for oljemyggen Rocksource. Kan aksjen få et kraftig løft i tiden som kommer?

Foto: iStockphoto

Rocksources heleide datterselskap Rocksource Gulf of Mexico Corp. (RGOM) meldte i tirsdag at det er tildelt ni blokker i den siste lisensrunden i vestre Mexicogolfen, skriver Finansavisen onsdag.Selskapet får 100 prosent eierskap på blokkene som ligger i Alaminos Canyon og East Breaks.- Rocksource anslår at selskapets letepotensial nå øker med circa 70 millioner fat oljeekvivalenter, skriver ledelsen i meldingen.Rocksource vil betale et samlet vederlag på 3,8 millioner dollar for de ni lisensene. Blokkene er formelt tildelt Rocksources partner Focus Exploration LLC, men skal overføres til RGOM når selskapet godkjennes.Det er allerede gjort funn på noen av feltene Rocksource når har fått tildelt. Den forrige lisenshaveren Unocal, som fusjonerte med Chevron i 2005, har boret tre brønner på Trident-feltet. Det ble påvist hydrokarboner i alle tre brønnene, men prosjektet ble aldri sanksjonert for utbygging.Rocksource-aksjen steg tirsdag 4,79 prosent på Oslo Børs til 3,72 kroner. Den siste måneden har aksjen dalt 9,05 prosent.