Kan DNO-aksjen være et fantastisk kjøp i dag?

DNO er det store slaktofferet på Oslo Børs torsdag. Men er det nå, når selskapet ligger nede med brukket rygg, at aksjen kan være et varp?

Foto: iStockPhoto

DNO-kursen raser torsdag snaue 50 prosent på børs. Før suspensjonen av aksjen ble den omsatt for 6,66 kroner.Siste kurs torsdag er imidlertid 3,51 kroner. Men kan aksjen være et realt varp på disse nivåene?Les alt om DNO-saken her!DnB NOR-analytiker Gudmund Halle Isfeldt har laget tre scenarioer, skriver DN.no torsdag, og i et av dem er dagens kurs en meget attraktiv inngang i DNO.Scenario nummer en og to går ut på at alle DNOs eiendeler i Kurdistan enten blir konfiskert helt og holdent og eller at virksomheten i det arabiske området reduseres kraftig.For disse to eventualitetene har Halle kursmål på henholdsvis 1,10 kroner og 4,50 kroner.Analytikerens siste scenario er imidlertid basert på en løsning som innebærer at driften normaliseres i løpet av første halvår 2010 - etter valget i Irak.For dette scenarioet har Halle et kursmål på DNO på 8,50 kroner. Slår dette til har altså DNO-aksjen en oppside på 142 prosent.