Kan spare 5 mrd. på konkurs

Oljegigant kan spare fire-fem milliarder kroner dersom Master Marine går konkurs.

Ekofisk-feltet. Foto: Scanpix

ConocoPhilips vil kunne spare fire-fem milliarder kroner på at Master Marine går konkurs og at myndighetene gir dispensasjon fra bruk av kjemperiggen, skriver Finansavisen. Det betyr at Master Marine ikke kan vente seg drahjelp fra ConocoPhilips, i form av overtakelse av obligasjonsgjeld, for å hindre konkurs.Myndighetene har pålagt ConocoPhilips å ha servicerigg på Ekofiskfeltet som tåler en hundreårsbølge. Dette var bakgrunnen for at riggkontrakten ble inngått. ConocoPhilips har imidlertid allerede har tilstrekkelig kapasitet på Ekofisk frem til den store moderniseringen som starter i 2013. Det er bare myndighetenes krav om å tåle hundreårsbølgen som gjør at oljegiganten skal ha riggen allerede i 2010.- ConocoPhilips vil søke myndighetene om dispensasjon fra dette kravet. En slik søknad vil sitte langt inne ettersom det er snakk om store summer, men det er ingen i verden som vil stenge ned Ekofisk, sier en kilde til avisen.