Meget svake oljetall fra USA - oljeprisen og Oslo Børs stuper

Tall fra Department of Energy kom ikke inn som ventet.

En operatør holder opp en oljeprøve hentet opp offshore - Foto: AP

De amerikanske oljelagrene steg med 2,9 millioner fat til 335,6 millioner fat sist uke, mens de var ventet å falle med 1,4 millioner fat, ifølge Reuters.Et fat nordsjøolje ble i forkant av tallene handlet for 69,31 dollar, og faller til 67,80 dollar på kort tid.Oslo Børs er i skrivende stund ned 1,25 prosent til 323,44.Det er ikke før etter en drøy halvtime vi ser effekten på oljeprisen. Dette som følge av den store pågangen i markedet akkurat etter tallene er publisert.Bensinlagrene er på 213,1 millioner fat, opp 5,4 millioner fat, mens de var ventet å stige med 0,5 millioner fat.Destilatlagrene er på 170,8 millioner fat, opp 3 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,5 millioner fat.Raffineriutnyttelsen er ned 1,3 prosent.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets mente i forkant av tallene at destillatetterspørselen og raffineriutnyttelsen var det mest interessante med onsdagens tall.Tallene kommer fra Department of Energy i USA.