Noreng om DNO: - Selvsagt burde man sett dette komme

BI-professor Øystein Noreng om situasjonen i Kurdistan.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen

I 2006 ble BI-professor Øystein Noreng oppringt av Nettavisen, og spurt hva han, som ekspert på feltet, syntes om DNOs prosjekt i Nord-Irak.- Jeg sa i 2006 at alt i Irak og Kurdistan var risikofylt, sier han til HegnarOnline.Den meget nyhetsdrevne aksjen DNO falt samme dag omtrent 15 prosent, og Noreng fikk skylden for fallet, etter å ha uttalt at han ikke ville satset egne penger på dette prosjektet.Noreng har aldri aktivt gått ut med uttalelser, men kun uttalt seg om selskapet på henvendelser. Etter den nye utviklingen, med alt dramaet mellom de kurdiske myndighetene og DNO, spurte HegnarOnline hva han synes om situasjonen.- DNO var det første oljeselskapet som tok en direkte kontrakt med kurdiske myndigheter. De gikk inn i et vakuum, uten reguleringer og lovverk. Da tar du en kjemperisiko, konkluderer han.- Er den siste utviklingen noe man burde ha forventet seg?- SELVSAGT! De gikk jo inn i et okkupert land hvor ingenting var på plass, sier han til HegnarOnline.Noreng påpeker at styreleder Berge Gerdt Larsen solgte det meste av aksjene på toppen i 2005, men fikk beholde jobben som styreleder.- Det er jo litt påfallende, sier BI-professoren.Alt om DNO-saken Her kan du følge med på hva investorene mener om utviklingen i DNO-saken