Oljen faller etter svake tall

Prisen på olje er ned etter gårdagens negative makrotall.

Bølgene treffer en plattform - Foto: Terje Eide / Statoil

Et fat nordsjøolje med leveranse i november omsettes for 67,67 dollar per fat. Et fat nordsjøolje ble i forkant av tallene handlet for 69,31 dollar, og falt øyeblikkelig til 67,80 dollar etter tallene.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets omtalte lagertallene som meget negative.OljelagerDe amerikanske oljelagrene steg med 2,9 millioner fat til 335,6 millioner fat sist uke, mens de var ventet å falle med 1,4 millioner fat, ifølge Reuters.Bensinlagrene er på 213,1 millioner fat, opp 5,4 millioner fat, mens de var ventet å stige med 0,5 millioner fat.Destilatlagrene er på 170,8 millioner fat, opp 3 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,5 millioner fat.Raffineriutnyttelsen er ned 1,3 prosent.Kjus mente i forkant av tallene at destillatetterspørselen og raffineriutnyttelsen var det mest interessante med onsdagens tall.Tallene kommer fra Department of Energy i USA.