Oljen ned før viktige makrotall

Oljeprisen faller noe tilbake onsdag morgen, og Brentoljen nærmer seg 70-dollar grensen.

Bølgene treffer en plattform - Foto: Terje Eide / Statoil

Klokken 09.30 omsettes Brentoljen for 70,15 dollar per fat, ned 38 cent i dagens handel. Da Oslo Børs stengt i går ble Brentoljen omsatt for 70,33 dollar per fat.WTI-oljen faller også, og omsettes for 71,48 dollar per fat, ned 32 cent i dagens handel. Da Oslo Børs stengte lå prisen på 71,68 dollar per fat.USAs lager med råolje steg med 0,3 millioner fat i forrige uke, sammenlignet med uken før. Det fremgår av lagerstatistikk som ble presentert av bransjeorganisasjonen API (American Petroleum Institute) sent tirsdag kveld.Lagrene med bensin økte med 3,8 millioner fat, samtidig som lagrene med destillert olje falt med 1,9 millioner fat.Raffineriene gikk på 83,7 prosent av den totale kapasiteten, sammenlignet med 84,6 prosent i forrige uke.Importen av råolje steg med 0,22 millioner fat olje om dagen til 9,241 millioner fat om dagen i uken.Den offisielle oljelagerstatistikken fra DOE presenteres i ettermiddag, og analytikere regner med at lagrene med råolje faller med 1,5 millioner fat, at lagrene med bensin økte med 0,4 millioner fat og at lagrene med destillert olje steg med 1,6 millioner fat. Raffineriene forventes å ha gått på 86,2 prosent av kapasiteten sammenlignet med 86,9 prosent i forrige uke, ifølge en undersøkelse uført av Dow Jones Newswires.