Oljen tilbake over 70 dollar

Oljeprisen fortsetter å stige utover tirsdagen.

En operatør holder opp en oljeprøve hentet opp offshore - Foto: AP

Oljeprisen forventes å bevege seg sidelengs før onsdagens offisielle amerikanske oljelagertall som ventes å vise videre fall i råoljelagrene, sier en analytiker til Wall Street Journal.Ifølge Dow Jones Newswires undersøkelse blant analytikere forventes også lagrene med råolje å ha falt i forrige uke, samtidig som lagrene med bensin og destillert olje ventes å ha økt.Analytikere i Nomura økte sine prisestimater for Brentolje tirsdag med 4 dollar per fat til 62 dollar for 2009, og med 12 dollar til 72 dollar per fat for 2010, ifølge MarketWatch.- Finanskrisen har forårsaket en rekke forsinkede oppstarter av nye prosjekter, og det viser seg at dette har påvirket tilbudet for 2011. Etter å ha sett på de siste dataene, vil gradvis økende etterspørselen trolig bli større enn tilbudet for året, og det vil sannsynligvis presse oljeprisen opp, uttalte analytikere i Nomura.Referanseporteføljen for råoljekontrakten i oktober, som utløper ved utgangen av tirsdagens handel i New York, lå på 69,71 dollar fatet i USA mandag, men steg så beskjedent i asiatisk elektronisk handel til rundt 70 dollar fatet.Brentoljen omsettes ved børsslutt Oslo Børs tirsdag ettermiddag for 70,33 dollar fatet, som er en oppgang på 1,65 dollar i dagens handel.WTI-oljen stiger 1,98 dollar ved børsslutt Olso Børs tirsdag oghandles for 71,68 dollar fatet.