Oljeprisen faller kraftig

Etter det kraftige fallet i går, fortsetter trenden torsdag ettermiddag. Analytiker kommenterer.

Foto: AP

Lagerbygging mye større enn ventet sendte oljeprisen kraftig ned i går, og trenden fortsetter utover ettermiddagen torsdag. Brent november-olje handles for 65,39 dollar fatet, ned 2,60 dollar i dagens handel.WTI-frontkontrakten er ned 2,65 dollar til 66,32 dollar fatet.Dermed har oljeprisen falt tilbake ca. to dollar fatet siden lunsjtider.Lagerbyggingen i bensin og destillater ga drivstoff til bekymringene for etterspørselen hos verdens største oljeforbruker.- Den veldig, veldig overraskende lagerbyggingen for alle store produkter og råolje er fortsatt det folk flest tenker på, og har større effekt enn dollaren, sier analytiker Andy Sommer hos EGL i Sveits til Reuters.Dollaren svekket seg torsdag etter at Federal Reserve gjentok sitt løfte om at renten vil bli veldig lave lenge, men dette har ikke hatt effekt på oljeprisen.