Oljeprisen faller kraftig

Det er en solid prisnedgang på olje i ettermiddag.

Oljeproduksjon i Irak - Foto: Genel Enerji

Oljerisen faller nesten tre dollar i ettermiddag. Tegn til svakere etterspørsel etter drivstoff fører til økte spekulasjoner om at prisen har steget for kraftig i forhold til det økonomiske oppsvinget, melder Reuters. Oljeprisen har mer enn doblet seg siden finanskrisen, da prisen var nede i nesten 30 dollar fatet. For nærmere én måned siden nådde prisen 75 dollar.Analytikere ved Centre for Global Energy Studies tror ikke prisene vil bli presset oppover før det økonomiske oppsvinget er skikkelig bekreftet og etterspørselen fører til trekk i de store oljelagrene.Selv neste år er det usannsynlig at prisene vil stige særlig hvis det ikke kommer klare signaler om at verden klarer å dra seg ut av resesjonen på en bæredyktig måte, er budskapet derfra.Nå handles Brent november-olje for 68,24 dollar, ned 4,1 prosent, mens amerikansk WTI-olje går for 69,19 dollar, ned fire prosent.