Oljeprisen smeller opp

Nordsjøoljen stiger 2 prosent.

Foto: AP
Energi

Et fat nordsjøolje med leveranse i oktober omsettes for 67,92 dollar, opp 2 prosent i dag. Prisoppgangen kom etter handelen på New York Mercantile Exchange skjøt fart i WTI-oljen.Oljeprisoppgangen kommer i takt med et løft i sentimentet for europeiske investorer. Børsene i London, Moskva, Paris, Tyskland er alle opp over en prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,44 prosent til 304,06.Ikke OPEC-kutt - OPEC vil ikke røre kvotene i onsdagens møte. Saudi-Arabia er fornøyd med dagens prisnivå og vil ikke risikere å svekke oppgangen til verdensøkonomien ved å dytte oljeprisen mot 100 dollar per fat for tidlig, skriver Kjus i en rapport i forkant av onsdagens møte.Øker oljeprisen fra 70 dollar per fat til 90 dollar per fat, vil dette koste USA hele 70 milliarder dollar ekstra per år for import av olje.- Vi har ikke tro på at Saudi-Arabia vil risikere å sende en større regning til USA med den nåværende tilstanden i verdensøkonomien, skriver Kjus.

Nyheter
Energi