Oljeprisen stiger tirsdag

To faktorer fører til oljeprisoppgang.

En arbeider på en plattform - Foto: Harald Pettersen / Statoil

Oljeprisen forventes å bevege seg sidelengs før onsdagens offisielle amerikanske oljelagertall som ventes å vise videre fall i råoljelagrene, sier en analytiker til Wall Street ournal.Ifølge Dow Jones Newswires undersøkelse blant analytikere forventes også lagrene med råolje å ha falt i forrige uke, samtidig som lagrene med bensin og destillert olje ventes å ha økt.Analytikere i Nomura økte sine prisestimater for Brentolje tirsdag med 4 dollar per fat til 62 dollar for 2009, og med 12 dollar til 72 dollar per fat for 2010, ifølge MarketWatch.- Finanskrisen har forårsaket en rekke forsinkede oppstarter av nye prosjekter, og det viser seg at dette har påvirket tilbudet for 2011. Etter å ha sett på de siste dataene, vil gradvis økende etterspørselen trolig bli større enn tilbudet for året, og det vil sannsynligvis presse oljeprisen opp, uttalte analytikere i Nomura.Referanseporteføljen for råoljekontrakten i oktober, som utløper ved utgangen av tirsdagens handel i New York, lå på 69,71 dollar fatet i USA mandag, men steg så beskjedent i asiatisk elektronisk handel til rundt 70 dollar fatet.Brentoljen omsettes tirsdag ettermiddag for 69,62 dollar fatet, som er en oppgang på 93 cent i dagens handel. Det er en oppgang på 96 cent siden Oslo Børs stengte mandag da Brentoljen ble handlet for 68,66 dollar fatet.