Oljeprisen til bunns

- Jeg er overbevist om at vi får se oljepriser på rundt 30 dollar i år, sier oljeekspert Philip Verleger.

Foto: iStockphoto

Oljeekspert Philip Verleger frykter at oljelagrene vil oversvømme verden og sende oljeprisen til bunns, melder e24.Nettstedet skriver at oljelagrene i USA har blitt 14 prosent større enn samme tid ifjor. Ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA) pumper de oljeproduserende landene i Opec samtidig opp 600.000 flere fat olje pr. dag enn det verden trenger.- Vi har all denne oppvarmingsoljen som ikke har noe sted å ta veien. Jeg er overbevist om at vi får se oljepriser på rundt 30 dollar i år, sier Philip Verleger til Bloomberg, som er tidligere oljerådgiver for den amerikanske regjeringen og professor i Calgary.I skrivende stund står Brent-oljen (november-kontrakten) i 70,00 dollar fatet, opp 1,91 prosent. WTI-oljen er opp 2,04 prosent, til 71,36 dollar fatet.