Statoil-sjefen advarer investorene

Statoil-sjef Helge Lund advarer. Han mener det er for tidlig å blåse "faren over". - Vi står foran store utfordringer, sier han.

Helge Lund, konsernsjef i Statoil - Foto: Finansavisen
Energi

Statoil-sjef Helge Lund var dagens første gjestetaler på Pareto-seminaret, som går av stabelen på Holmenkollen Park Hotel i Oslo.- For de store selskapene kan man ikke konkludere at krisen er over. Oljeselskapenes inntekter og kontantstrøm er blitt kuttet dramatisk og Statoil må opprettholde en sterk kostnadsdisiplin. Dette betyr på kort sikt mindre utvikling og leteaktivitet, advarte Lund under sin tale på Paretos olje- og offshoreseminar onsdag.Det har vært den svakeste perioden på flere tiår, men vi ser tegn til forbedring, sa Lund, som likefult mener man må forberede seg på lavere oljepriser i det korte bildet.- Vi er i rute i forhold til å nå produksjonsmålet på 1,95 millioner fat per dag i år. Den internasjonale produksjon løper nå på rundt 500.000 fat per dag, sa han.Hovedprioriteten for StatoilHydro fremover er å modne selskapets reserver.Lund skrøt også av at timingen på fusjonen mellom Statoil og Hydros olje- og gassdivisjonen var heldig i forhold til at selskapet hadde fokus på kostnadskontroll før finanskrisen kom og tvang frem kostnadsfokus for hele bransjen.

Nyheter
Børs