- Vi tror på 66 dollar fatet

Det brasilianske oljeselskapet Petrobras tror på en oljepris på 66 dollar fatet i årene som kommer.

Foto: Scanpix
Energi

Statoil-sjef Helge Lund var dagens første gjestetaler på Paretos 16ende årlige olje- og offshorekonferanse, men måtte finne seg i å bli stilt i skyggen av nestemann på talerlisten, Theodore Helms, IR-direktøren til det brasilianske statseide oljeselskapet Petrobras.Det er første gang i historien at Petrobras er representert på Pareto-konferansen. Kysten utenfor Brasil blir av mange sett på som den mest spennende regionen for olje- og oljeserviceindustrien i årene som kommer.- Vårt anslag for oljeprisen ligger i snitt på 66 dollar fatet for årene frem til 2013, sa Helms. Selskapets planlegger å investere svimlende 174,4 milliarder dollar i samme periode. Innen 2020 håper selskapet å produser over 5,7 millioner fat per dag (total gass- og oljeproduksjon, nasjonalt og internasjonalt).

Nyheter
Børs