Vil begjære Petromena konkurs

Norsk Tillitsmann har levert konkursbegjæring til Oslo tingrett.

CEO i Petromena, Lars Moldestad - Foto: Finansavisen

Petromena sendte i ettermiddag ut en børsmelding hvor det ble vist til tidligere meldinger til kreditorer, obligasjonseiere og aksjonærer om et mulig krav på inntil tre milliarder dollar.Denne børsmeldingen resulterte i "visse handlinger" fra Norsk Tillitsmann (NT) og deres obligasjonseier-representanter AMA Capital Partners og nært tilknyttede part Seadrill.Seadrill Management AS truer ifølge Petromena med å forfølge styret i selskapet gjennom domstolene.Den andre responsen var en udatert melding mottatt fra formann i NT, John Solbu Braaten, hvor NT har bedt Oslo namsrett om å åpne bobehandling i Petromena ASA.Petromena ASA vil avvise meldingen om konkurs.Siden bare omtvistede krav fra NT er underlagt konkurs-behandling, mener Petromena forslaget bør avvises av domstolene.Talsmann Ola Nygård i Norsk Tillitsmann bekrefter overfor TDN Finans at NT i et brev datert 15. september leverte en konkursbegjæring til Oslo tingrett.-Vi leverte en konkursbegjæring til Oslo tingrett i forrige uke og den er registrert der, og hvorfor ikke selskapet ikke har blitt varselet det må du nesten høre med tingretten om. Vi har levert en konkursbegjæring, sier Nygård.