DNO-flytting gjør trading i aksjen svindyrt

Trading i DNO-aksjen blir vesentlig dyrere dersom selskapet flytter til London, sier Anders Skar i Nordnet. Han tror nesten all handel i aksjen da vil bli borte.

Foto: DNO
Energi

Skulle DNO International gjør alvor av planene om å flytte til børsen i London, vil trading i aksjen bli langt dyrere, skriver Finansavisen torsdag.- Vi tilbyr handel pr. telefon i dag med London. Hvis DNO flytter til London-børsen, må kundene ringe inn ordrer på meglerbordet i stedet for å legge dem inn selv, sier Anders Skar, daglig leder for Nordnet.Både standardprisen og avgiftene på trading vil økte, mener Skar.- Prisen er i dag 0,05 prosent for å handle med DNO. Prisen for å handle med London via meglerbordet er 0,3 prosent, så det blir vesentlig mye dyrere. I tillegg kommer britenes stamp duty, en omsetningsavgift på 5 britiske pund pr. påbegynte 1000 pund, påpeker han.Summen av kurtasje og avgifter for å handle DNO-aksjer i London blir dermed minst 0,8 prosent totalt.- Det vil egentlig si at handelen blir nesten borte. Jeg er overrasket om det er veldig mange som blir med over, sier Skar.

Nyheter
Børs