Kraftprisene stupte fredag

Prisene i kraftmarkedet stupte fredag, etter en uke med oppgang.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Energi

Kontrakten for uke 41 sluttet dagen på 27,95 EUR/MWh, ned 1,25 euro fra torsdag, mens Q1 10-kontrakten stengte på 32,15 EUR/MWh, et fall på 1,35 euro fra dagen før.-Den svake spotprisen driver den korte enden ned, sier krafthandler Erik Konstantin i svenske Östkraft.Systemprisen for lørdag kom inn på 24,79 EUR/MWh, som var 5,64 euro lavere enn fredagsprisen. Det var også cirka halvannen euro lavere enn nivået hvor døgnkontrakten ble handlet på Nord Pool fredag formiddag.Det er ventet høy vindkraftproduksjon i Danmark i helgen og de danske områdeprisene falt spesielt kraftig.- Det har vært tegn til høyere spotpriser, men nå har opgangen tatt en pause, sier en krafthandler i Norge.Svak kurveLenger ut på kurven endte årskontrakten 2010 på 32,15 EUR/MWh,ned én euro fra torsdag.I tillegg til det våte værbildet er mer svensk kjernekraft ventet tilbake i drift etter stadige utsettelser.- Den økte kjernekraftproduksjonen er nå priset inn, sier den norske krafthandleren.Den svenske reaktoren Ringhals 1 skulle etter planen starte opp produksjon mot slutten av neste uke, men sent fredag ettermiddag kom en melding om at oppstarten var ytterligere forsinket.- Men alt er svakt i dag. Det er litt uro i de øvrige markedene, som også er på vei ned, sier Konstantin.Det siste tidagersvarselet fra Storm viser at nedbør tilsvarende 112 prosent av normalen skal komme, mens temperaturene blir 2-3 grader under det som er vanlig for årstiden.

Nyheter
Næringsliv