Ser ikke oljepris i 150 før i 2016

Råoljeprisen vil trolig igge mellom 70 og 80 dollar frem til år 2012, tror Kuwait.

Deler av utstyret brukt til oljeproduksjon i Irak - Foto: Genel Enerji
Energi

Kuwait regner med at råoljeprisen ligger mellom 70 og 80 dollar frem til år 2012 samtidig som verdensøkonomien viser en svak økonomisk gjeninnhenting. Det oppga Opec-delegaten Mohamad Al Shatti fra Kuwait mandag, ifølge Dow Jones Newswires.- Prisene kommer til å holde seg på nivået 70 til 80 dollar per fat av to grunner; dels kommer det til å finnes tilstrekkelig med tilbud for å møte etterspørselen og dels kommer det til å ta tid før etterspørselen går opp til de tidligere normale nivåene, sa Opec-delegaten Mohamad Al Shatti.Oljeproduserende land forventes å få et bedre år i 2010 enn det de har i 2009, men det er vanskelig å forutse hvor mye bedre det kommer til å bli, ifølge Opec-delegaten. Oljeprisnivåer på 150 dollar forventes ikke å komme igjen før i år 2016, ifølge Mohamad Al Shatti.

Nyheter
Børs