Seadrill viser vei på en offensiv Oslo Børs mandag ettermiddag. Aksjen stiger 5,05 prosent til 135,20 kroner.
Royal Bank of Scotland-analytiker Thomas Deitz mener kontantstrømmen befester evnen til å etablere en attraktiv utbyttepolicy, og åpner ifølge TDN Finans opp for et utbytte på minst 2,00 dollar per år.John Fredriksens Hemen Holding sitter ifølge en fersk aksjonærutskrift på 32,39 prosent, eller 129,3 millioner Seadrill-aksjer. 2,00 dollar i utbytte per aksje ville i så fall ha gitt en utbetaling på 258,6 millioner dollar - eller rundt 1,45 milliarder kronerSeadrill hadde netto kontantstrøm fra driften på i år, opp fra 703,1 millioner dollar i samme periode i fjor. Deitz opprettholder sin kjøpsanbefaling, og peker overfor nyhetsbyrået samtidig på en solid ordrereserve og bedre markedsutsikter.UBS-analytiker Alex Brooks er uenig, og mener det blir vanskelig for Seadrill å opprettholde et utbytte på 0,50 dollar i kvartalet, uten at selskapet tar gevinster fra salg av eiendeler, for eksempel i Pride eller jackupreigger.Brooks opprettholder ifølge TDN Finans sin salgsanbefaling, men oppjusterer kursmålet til 100 kroner.