Det melder svensk TV 4.Lars G. Josefssons dager som konserndirektør i Vattenfall kan derfor være talte, og ifølge SVT vil han bli tvunget til å trekke seg alt fredag.Josefsson avviser imidlertid at han kommer til å gå av.- Det er jo styret som ansetter direktør, og så lenge styret har tillit og jeg er motivert, så blir jeg selvsagt sittende, sier Josefsson til TT.Ifølge den svenske næringslivsavisen Dagens Industri vil Josefsson fortsette som konserndirektør til neste høst, da han får med seg en gullkantet pensjonsavtale til en verdi av 57 millioner svenske kroner.ErstatningsansvarNå kan TV 4 fortelle at Josefsson i juni i fjor undertegnet et dokument som regulerer Vattenfalls erstatningsansvar dersom det skulle skje en ulykke ved konsernets atomkraftverk i Tyskland.Ettersom avtalen slår fast at Vattenfalls erstatningsansvar er ubegrenset, innebærer den i praksis at hele det statlige energikonsernet er pantsatt.En eventuell ulykke i Tyskland vil derfor kunne resultere i konkurs og kroken på døra, også for Vattenfalls virksomhet i Sverige. (©NTB)