Hoppet av REC - verdt over 300 mill.

En gruppe tidligere REC-topper har dannet solbedrift - med hell.

Tidligere konserndirektør i REC Thor Christian Tuv (t.v.) og Bjørn Brenna i REC under fremleggelse av selskapets resultater etter første kvartal i 2006. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Energi

Thor-Christian Tuv var konserndirektør i REC for ett år siden, men sa opp jobben for å ta over det nystartede Narvik-selskapet Innotech Solar. Selskapet reparerer skadde solcellepaneler og selger de til solkraftverk verden over, ifølge Finansavisen.På bare femten måneder har selskapet lyktes å få med seg en rekke profesjonelle investorer som priser selskapet til 330 millioner kroner.- Det er en meget bra bedrift som har fått til mye på veldig kort tid, sier Tuv til avisen.REC tente ikkeI produksjonen av solcellepaneler blir en rekke defekte og kan ikke brukes. REC tente ikke på tanken om å reparere solcellene og dette førte til at en gruppe REC-ansatte forlot bedriften og startet Innotech Solar.- Innotech Solar har samlet 42 topp kompetente og internasjonalt erfarne medarbeidere på bare 15 måneder. Vi har et unikt konsept innenfor et nytt og fremvoksende segment innenfor solenergibransjen, sier Tuv til avisen.Les mer om Innotech i dagens Finansavisen

Nyheter
Børs