Det norske oljeselskap ASA, operatør av utvinningstillatelse 321, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 6306/6-2 med den halvt nedsenkbare boreriggen Aker Barents, opplyser selskapet i en melding.Brønnen ligger om lag 80 kilometer nordvest for Kristiansund og 65 kilometer øst for Ormen Langefeltet.Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i øvre jura reservoarbergarter (Vikinggruppen). Brønnen er tørr. Det ble ikke påtruffet reservoarbergarter i øvre jura.Brønnen er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 321.Rettighetshavere i utvinningstillatelse 321 er:
  • Det norske (Operatør) 25 prosentDet norske (Operatør) 25 prosent
  • Statoil 20 prosentStatoil 20 prosent
  • Aker Exploration 35 prosentAker Exploration 35 prosent
  • Talisman Energy 20 prosentTalisman Energy 20 prosent