Kaller Questerre oppkjøpskandidat

DnB NOR Markets om Questerre etter enormt oppkjøp i USA.

Publisert 15. des. 2009 kl. 14.06
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
Administrerende direktør Michael Binnion i Questerre - Foto: Finansavisen
DnB NOR Markets tror Questerre kan gå samme veien som XTO Energy, som ble plukket opp av ExxonMobil i går.Les også: - Etter vårt syn illustrerer Exxons bud på XTO at Questerre kan være en oppkjøpskandidat. Vi har en estimert underliggende verdsettelse på USD 1.6 pr fat i Questerre, mens Exxons bud tilsvarer USD 5.5 pr fat for de betydelige mer modne og produksjonsklare fatene i XTO. Dagens prising impliserer imidlertid en verdi nede på USD 0.8 pr fat i Questerre, skriver DnB NOR Markets i rapporten Aksjemarkedet i dag.Meglerhuset har kjøpsanbefaling på aksjen og et kursmål på 23 kroner. ExxonMobil kjøpte i går oljeselskapet XTO Energy. Selskapet verdsettes til 41 milliarder dollar, noe som tilsvarer 237 milliarder kroner. Transaksjonen inkluderer 10 milliarder dollar av XTOs eksisterende gjeld.Etter planen skal transaksjonen fullføres i andre kvartal 2010.