Skal hente 60 milliarder i olje-emisjon

Petrobras venter å hente inn mer enn 10 milliarder dollar fra minoritetsaksjonærer gjennom emisjon.

Publisert 9. des. 2009 kl. 07.59
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
Foto: iStockphoto
Det brasilianske oljeselskapet Petrobras melder tirsdag kveld at de venter å hente inn mer enn 10 milliarder dollar, nærmere 60 milliarder kroner, fra minoritetsaksjonærer gjennom emisjon.Brasilianske myndigheter har meldt at de gjennom emisjonen vil øke sin kontrollerende eierdel i selskapet.Ifølge Bloomberg News søker selskapet finansiering på sin investeringsplan på 174,4 milliarder dollar i perioden 2009-2013.Myndighetene har ikke satt verdien på de fem milliarder fat olje de vil bytte med Petrobras med oppgjør i aksjer, sa selskapets finansdirektør Almir Barbassa på en pressekonferanse mandag.- Det er ikke veldig klart hvor mye myndighetene venter å hente inn fra aksjesalget. Hva er maksimum? Hvem vet? Et minimum på 10 milliarder er ikke en overraskelse, sier forvalter Eric Conrads i Armada Capital til Bloomberg.