Hvor går oljeprisen i 2010?

Richard Jones, viseadministrerende direktør i IEA, International Energy Agency, kommer med prisprognoser.

Sleipner A - Foto: Harald Pettersen / Statoil
Energi

Oljeprisen kommer til å bli værende i intervallet mellom 70 og 80 dollar per fat i 2010. Både tilbudet og etterspørselen etter olje ventes å øke langsomt mens verden er på vei ut av den globale resesjonen. Det sier Richard Jones, viseadministrerende direktør i IEA, International Energy Agency, til Dow Jones Newswires tirsdag i forbindelse med World Future Energy Summit i Abu Dhabi.- For det inneværende året ser vi at etterspørselen øker fra 85 til 86 millioner fat og tilbudet øker i samme takt. Vi ser ingen tydelige signaler som flytter prisen i noen retning, sier Jones.- Vi kommer trolig til å se oljeprisen bevege seg i intervallet 70-80 dollar per fat, sier han.

Nyheter
Børs