Analytiker: Dette er Statoils største hodepine

Orion Securities trekker frem et punkt som kan føre til problemer for det norske børslokomotivet.

Foto: AP
Energi

I dagens morgenrapport fra Orion Securities ser analytikeren nærmere på Statoils utfordringer.- Hva er Statoils største hodepine? At naturgassprisen er i ferd med å løsrive seg fra oljeprisen. Tidligere har naturgassprisen fulgt oljeprisen tett, men i løpet av de siste tre årene har det skjedd en frikopling i USA som en følge av skifergassrevolusjonen, sier analytikeren.- Amerikanske naturgasspriser er for tiden på 30 dollar per fat omregnet i oljeekvivalenter, mens oljeprisen er på 80 dollar per fat. På grunn av det raskt voksende globale LNG-markedet er svakheten i nordamerikanske naturgasspriser i ferd med å forplante seg videre til Europa, sier analytikeren.- Dette representerer en utfordring for Statoil som har vesentlig større naturgass- enn oljereserver og som hittil har solgt naturgassen til europeiske kunder basert på oljepris-linkede kontrakter, avslutter analytikeren.

Nyheter
Børs