Hagen angrer på REC

Stein Erik Hagen legger ikke lengre skjul på at han angrer på investeringen i REC. Eller angrer han på at han ikke solgte?

Stein Erik Hagen - Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Energi

Stein Erik Hagen uttaler til DN fredag at man kan angre når man ser dagens kurser på REC. - Det ser jo ikke lyst ut, sier han.Men han er fremdeles positiv til satsingen på solenergi og har to store egg i den kurven; REC og Elkem Solar. Han tror at satsingen skal ende opp som en lønnsom og ganske god investering på sikt. I hvert fall håper han på det.Dagen etter at REC la frem overraskende dårlige tall for 4. kvartal er det imidlertid tid for ettetanke hos styrelederen i Orkla, som eier tett under 40 prosent av REC. Med en bokført verdi pr. REC-aksje på 56,62 kroner måtte Orkla justere ned verdien på eierposten med over 3,1 milliarder kroner.REC-kursen ved årsskiftet ble i regnskapet satt til 44,75 kroner, som var sluttkursen på fjorårets siste dag. Etter det har aksjen frem til børsslutt torsdag falt nye 42,5 prosent. Skulle REC gå ut av 1. kvartal på samme nivå, vil Orkla måtte justere ned verdien med ytterligere 5 milliarder kroner.Når vi samtidig vet at aksjekursen, justert for emisjonen i fjor sommer, på det høyeste var 260 kroner er det kanskje ikke så underlig at Hagen angrer en smule.Spørsmålet blir imidlertid om det er investeringen Hagen angrer på eller om det er at de ikke tok gevinst, slik Q-Cells gjorde for et knapt år siden på kurs 55 kroner?Fra toppen på 260 kroner til torsdagens slutt på 25,73 kroner, har Orkla "tapt" knapt 62 milliarder kroner på REC-investeringen.På toppen var REC verdsatt til 173 milliarder kroner og Orklas post var verdt 69 milliarder kroner. I dag er selskapet verdsatt til 17 milliarder kroner og Orklas post er dermed verdt knapt 7 milliarder kroner.

Nyheter
Børs